Geplaatst op

Voordelen van schuifdeuren

Metallookdeur ML3 Helder zwart

De voordelen van schuifdeuren

Schuifdeuren zijn een heel mooi alternatief voor draaideuren. Ideaal te gebruiken als binnendeuren maar ook als afsluiting voor een kast of een ruimte. Schuifdeuren zijn in alle maten, soorten en kleuren verkrijgbaar en bieden ook vele voordelen. Wij zetten deze voordelen graag voor u op een rij.

Ruimtebesparend

Omdat de deur schuift hoeft u geen rekening te houden met de draaihoek van een deur, in een kleine ruimte dus ideaal. Zet u schuifdeuren in als binnendeur dan moet u er natuurlijk wel op letten dat er zijdelings voldoende ruimte is op de deur te kunnen openschuiven.

Geen dichtslaande deuren

Heerlijk, om niet meer het geluid te horen van een deur die niet helemaal dicht zit. Een schuifdeur kan niet klappen en laat u softclose op de deur zetten dan zal de deur ook bij het sluiten geen geluid maken.

Ruime keuzemogelijkheid

We noemden het al even maar bij schuifdeuren is er een enorme keuzemogelijkheid.  Zo zijn er schuifdeuren met en zonder omlijsting, kunt u kiezen uit deurvullingen. Zijn er veel mogelijkheden in materialen en is er ook nog volop keuze in ophanging.

Veel toepassingsmogelijkheden

Als laatste en zeker het belangrijkste voordeel zijn de toepassingsmogelijkheden. Een schuifdeur kunt u gebruiken als tussendeur, maar ook voor de indeling van een ruimte. Denk maar aan een schuifdeur als een scheiding tussen de woonkamer en de keuken. Schuifdeuren zijn te gebruiken als kastdeur of voor een inloopkast.  Het grootste voordeel hiervan is dat er geen stof in de kast kan komen. Met schuifdeuren sluit je een ruimte helemaal af.

Maatwerk

Schuifdeuren zijn leverbaar in zowel standaardmaten als maatwerk. De keuze voor maatwerk is vele malen groter omdat deze deuren speciaal voor u worden gemaakt. Een maatwerk deur zorgt ervoor dat een ruimte of kast volledig kan worden afgesloten. Heeft u bijvoorbeeld al een interieur van een kast staan en wilt u hier deuren voor, dat kan. Of wilt u een ruimte afsluiten maar is het wel 280 cm hoog? Geen probleem, ook dat is mogelijk.